АД Господинов и Генчев

Димо Господинов от екипа на “Господинов и Генчев” беше отличен като “Fellow of Information Privacy”  (FIP)

Адвокат Димо Господинов – управляващ съдружник в Адвокатско дружество “Господинов и Генчев” стана част от елитния клуб на Международната асоциация на професионалистите по защита на данните (IAPP) наречен Fellow of Information Privacy” (FIP).

Това признание се дава, за да се отличат професионалисти, които имат доказана експертиза и познания за правилата за неприкосновеност на личния живот и информацията, както и умения да управляват системи за защита на данните, включително и да използват информационни технологии за това. Допълнително изискване е експертите да са се утвърдили на практика и да имат достатъчно стаж в областта и решени казуси зад гърба си.

След като през миналата 2018-та година адв. Господинов се сертифицира като Експерт по защита на личните данни за Европа, през тази 2019-та година той получи глобален сертификат за управление на системи за защита на личните данни и нашето дружество започна съвместна работа с един от лидерите в производството на такива системи – OneTrust. Съавторството в книгата „Privacy by Design: Принципи, практики и технологии“ също помогна на нашия колега да получи това важно международно признание, с което в България разполагат едва трима души.

На въпрос какво мисли за това си постижение, адв. Господинов каза: “Титлите няма особено значение, важното е доколко успяваме да предоставим най-добрата услуга на нашите клиенти.”. Той сподели, че следващите му стъпки в международната общност за защита на данните ще са насочени към опит за излизане на глобалния пазар.

Поискай консултация

 

  *Първоначалната консултация има за цел да Ви ориентира какъв тип услуга Ви е необходима във Вашия случай и колко струва тя. Съгласно, чл.9 и 45 от Закона за адвокатурата и чл.5 от Етичния кодекс на адвоката, опазването на Вашите тайни е наша основна мисия и клетвено задължение.

  ПУБЛИКАЦИИ

   

  Готови ли сте за DSA?

  Регламентът за цифровите услуги започна да се прилага от 17 февруари 2024 г.      Още

  Поискай консултация