Видеокамерите отдавна не се използват само за сигурност. Все повече работодатели смятат, че това е успешен начин да следят продуктивността и точността на служителите си. Комисията за защита на личните данни (КЗЛД) вече има няколко становища относно видеонаблюдението в публичния транспорт, училищата и детските градини. Изглежда има траен интерес към видеонаблюдението на все повече аспекти…

В началото на тази година беше учредена Фондация „Институт за етика и аналитика на данните“ (IDEA). Нейното официално представяне се състоя на 25 април в Дома на Европа, по време на което беше презентирана и първата книга на Фондация IDEA „Privacy by Design: Принципи, практики и технологии“ с автори адв. Димо Господинов, доц. Антон Герунов и…

В края на февруари бяха обнародвани промените в Закона за защита на личните данни (ЗЗЛД), които успяха да привлекат общественото внимание, поради наложеното президентско вето и дългоочаквана хармонизация на закона с Общия регламент относно защита на личните данни (GDPR/Регламента).   Защо бяха необходими измененията на ЗЗЛД и как се съотнасят те с GDPR?  Въпреки че Регламентът се прилага пряко в националното законодателство на…

За Адвокатско дружество „Господинов и Генчев“ е удоволствие да Ви покани на официалното представяне на книгата: „Privacy by Design: Принципи, практики и технологии“ с автори доц. д-р Антон Герунов, инж. Димитър Шалварджиев и адв. Димо Господинов. То ще се състои на 25 април (четвъртък) 2019 г. от 10:00 до 12:00ч. в “Дома на Европа” на…

На 27 март се проведе първата конференция на най-голямата и авторитетна световна професионална организация на експертите по защитата на данните – IAPP (International Association of Privacy Professionals) в България – GDPR in Force: Professionals talk в Гранд Хотел София. В събитието взеха участие български и чуждестранни експерти с разнообразни полета на дейност в сферите на защита…

Практически въпроси и насоки за решаването им. През изминалите месеци от влизането в сила на GDPR, а и преди това, се изказаха много мнения, които поставяха под въпрос възможността на блокчейн („blockchain“) технологията да отговори на новите изисквания за защита на личните данни. Причината – на пръв поглед несъвместимостта между същността на дистрибутираната удостоверителна верига…

Днес, 25-ти май 2018-та година влиза в сила Общият регламент за защита на личните данни (GDPR) и всеки един от нас вероятно е залят с имейли, чрез които да дадем своето съгласие за използването на личните ни данни. В „Господинов и Генчев“ получаваме многобройни обаждания от разтревожени клиенти, които са готови моментално да пратят до…

Адвокат Господинов, управляващ съдружник в „Господинов и Генчев“, беше сертифициран като експерт по защита неприкосновеността на информацията за Европа (Certified Information Privacy Professional/ Europe (CIPP/E) от престижната Международна асоциация на професионалистите по лични данни (IAPP), която е акредитирана към Американския национален институт по стандартизация (ANSI). Адвокат Господинов вече от години практикува по темата защита на…

© 2019 Linx.bg

logo-footer