блокчейн- АД Господинов и Генчев

Адвокат Димо Господинов от „Господинов и Генчев“ изнесе презентация на първия по рода си проведен в България „Фестивал на изчислителното право и блокчейн“. Той е организиран от неформалната мрежа на юристи и IT специалисти – „Sofia legal hackers“.

Фестивалът  се проведе в София на 17-ти март. Темата на презентацията беше: „Практическо приложение на блокчейн и неговото правно третиране“.

В презентацията си адв. Господинов засегна важни въпроси като:

 • Какво е блокчейн за правото: технология, източник на нови обществени отношения или алтернативно средство за организация на обществото?
 • Как гледа правото на фундаментални приложения на блокчейн технологията като: Smart contracts, Decentralized autonomous organization (DAO), Крипто валути/Crypto currencies?
 • Какви са най-големите предизвикателства при регулирането на приложенията, които са базирани върху блокчейн?

Презентацията на адв. Господинов в .pdf  формат може да отворите по-долу, а видео от цялото събитие може да изгледате тук със съдействието на платформата Move.BG.

Право и блокчейн Димо Господинов

Поискай консултация

 

  *Първоначалната консултация има за цел да Ви ориентира какъв тип услуга Ви е необходима във Вашия случай и колко струва тя. Съгласно, чл.9 и 45 от Закона за адвокатурата и чл.5 от Етичния кодекс на адвоката, опазването на Вашите тайни е наша основна мисия и клетвено задължение.

  ПУБЛИКАЦИИ

   

  Поискай консултация