gg

Имаме удоволствието да ви съобщим, че Адвокатско дружество „Господинов и Генчев“ е сред номинираните за наградите на конкурса „Юрист на годината“ на сп. „Правен свят“ в категорията „Млада кантора на годината“.

През изминалата 2017-та година кантората ни стартира своята дейност и за краткия период до настоящия момент успя да измине дълъг път, изпълнен с множество преодоляни препятствия, успехи и приятни моменти. Макар и отскоро под небосклона на адвокатския бизнес, вече имаме утвърдена клиентела и значителен опит при извършването на богата палитра правни услуги.

През този период успяхме да докажем, че сме една от малкото кантори в България, която има капацитет да оказва компетентна помощ по въпроси, свързани с най-новите технологични приложения и проблеми като: блокчейн, анализ на големи бази данни, защита на софтуерни продукти, дигитален маркетинг и т.н. Развихме услугите си свързани с правния режим за защита на лични данни, отговорихме на нуждите на клиентите ни да разберат и спазят Регламента GDPR. Проведохме различни обучения относно прилагането на Регламента и участвахме активно в редица дискусии и семинари по темата.

С оглед на все по-засилващата се дигитализация на нашия свят, считаме, че в съвременния съдебен процес все по-често ще е необходима употребата на електронните и дигитални способи за доказване и удостоверяване. За да защитят авторското право върху интелектуалната собственост на своите клиенти, нашите адвокати използваха иновативни доказателствени средства от сферата на информационните технологии – web browser source code, web archive  и т.н.

В края на 2017 г. адвокатите от „Господинов и Генчев“ заведоха иск срещу един от големите авиопревозвачи, действащи на територията на Република България. Наш клиент – туроператор, търси отговорност на самолетна компания, поради безпричинна отмяна на полети. Евентуален успешен край на делото би имал положително въздействие върху туроператорския сектор в страната в цялост, тъй като би създал по-голяма финансова сигурност и предвидимост за компаниите в бранша.

През септември 2017 г. адвокат Господинов от Адвокатско дружество „Господинов и Генчев“ участва в конференцията „Прилагането на правото на ЕС в България в периода 2007-2017“, която се организира от Висш адвокатски съвет и Българската асоциация за европейско право по повод 10-ата годишнина от членството на България в ЕС. Адвокат Господинов представи презентация на тема „Европейското право на чист въздух – възможностите за защита в България“.

Междувременно както ние, така и обществеността очаква развитието на делото относно Колективните искове за замърсяване на въздуха срещу Столична община. Адвокат Господинов е сред основните инициатори и движещи сили на това начинание, което получи широк медиен и социален отзвук. Всички ние от Адвокатско дружество „Господинов и Генчев“ сме обнадеждени, че делото срещу Столична община ще се увенчае с успешен край, в резултат на което гражданите и гостите на София ще дишат по-чист въздух.

През месец декември 2017 г. адвокат Генчев от Адвокатско дружество „Господинов и Генчев“ издаде своя първи научен труд, озаглавен „Преобразуване на търговски дружества на базата на Националните счетоводни стандарти“. Разработката има за предмет преобразуването на търговски дружества, и по-конкретно правните, данъчните и счетоводните ефекти, настъпващи в резултат  на преобразуването.

Надяваме се да получим престижната награда на „Правен свят“, за която сме номинирани. Но най-голямото признание за нас и нашия труд си остава доверието на нашите клиенти, за което благодарим!

© 2019 Linx.bg

logo-footer