Нашият екип предоставя пълен набор обслужване в областта на правата на интелектуалната и индустриална собственост.
Творческите отношения при създаването, издаването, записването, изпълнението на произведения на изкуството – това са авторските и сродните им права. Такива обекти на авторски права са, както произведенията на литературата, музиката, фотографията, кинематографията, живописта и други типични представители на изящните изкуства, но и софтуерните продукти, уеб и графичен дизайн, шрифтове, фонтове, бази данни, архитектурни проекти и т.н. Отношенията във връзка с тези обекти са свързани с правото те да се ползват и условията, при които това да се случи, възнагражденията за създаването или лицензирането им, обезщетенията при нарушаването на авторските права и т.н.
Индустриалната собственост е вид интелектуална собственост, която е свързана с права върху марки, патенти върху изобретения, полезни модели, промишлени дизайни, права върху домейни и т.н. Част от отношенията, свързани с тези права, се състоят от регистърни производства с цел защитата им пред Българското Патентно Ведомство, Служба на Европейския съюз за интелектуална собственост (EUIPO), Службата за патенти и търговски марки на САЩ (USPTO), Световната организация по интелектуалната собственост (WIPO) и др.
Част от защитата на права на интелектуална и индустриална собственост, които предлагаме, включва и представителство при преговори с нарушители или пред съд във връзка с нарушени права на нашите клиенти.
Традиционно в числото на индустриалната собственост, макар и с много специфичен режим се включва и търговската тайна „know how”, чиято защита също можем да осигурим.

НАШИЯТ ОПИТ

Нашият екип има богат опит в защита на нарушени права на интелектуална собственост, извършени в дигитална среда – чрез интернет и други технически средства. Клиентите ни са фотографи и платформи за управление на авторски права на фотографи, чиито интереси успешно защитаваме пред съда и частни лица срещу нарушения извършени в интернет. Имаме значителен опит в консултации и защита интересите на създатели на услуги на информационното общество – софтуер, уеб и графичен дизайн, шрифтове, мултимедия и много други произведения и услуги, както и защита на домейни и други отличителни характеристики. Притежаваме обща компетентност и подготовка, за да отговорим на всякакви въпроси, свързани с приложението на правото на интелектуална и индустриална собственост, както и сме извършвали многократно регистърни и други охранителни производства пред Патентно ведомство, EUIPO, USPTO и други. Винаги можем да защитим интересите на клиентите ни и чрез помощта на други органи като: прокуратура, Комисия за защита на конкуренцията, Комисия за защита на потребителите, органите на МВР, Агенция митници.

ТИПИЧНИ КАЗУСИ

 • Работодател/ възложител съм и искам да гарантирам правата си върху авторски произведения на мои служители или изпълнители. Как следва да постъпя?
 • Фотограф съм и искам да защитя правата върху снимките ми от нарушители в интернет . Какво да направя?
 • Използвам отличителен знак при търговската ми дейност и искам да го защитя в България, Европа, САЩ или по целия свят. Каква е процедурата?
 • Някой нарушава правото ми на марка/ Опасявам се, че някой ще регистрира или използва сходна с моята марка. Как да се защитя? Как да го предотвратя?
 • Използват мое авторско произведение и не получавам заплащане за това. Как да защитя правата си?
 • Някой ме имитира чрез използване на моето име, търговска марка, домейн или отличителния външен вид на моите стоки и услуги. Кой е най-бързият и ефективен начин за защита?
 • Искам да защитя търговските си тайни от вътрешно изтичане или промишлен шпионаж. Какви действия да предприема?

УСЛУГИТЕ КОИТО ПРЕДЛАГАМЕ

 • Консултиране и съдействие при решаване на казуси, свързани с авторско право и индустриални права
 • Консултиране, договаряне и представителство при преговори и последващо сключване на лицензионни договори, засягащи авторски права
 • Консултации и съставяне на споразумения или клаузи за конфиденциалност и липса на конкурентна дейност
 • Процесуално представителство при нарушаване на авторски права и друга интелектуална или индустриална собственост
 • Проучване на възможностите за регистрация на Вашата марка в България, ЕС, САЩ и Света
 • Оценка на риска при нарушение правата на трети лица с по-ранно право върху марка
 • Процесуално представителство при регистрация на търговска марка в България, ЕС и САЩ
 • Процесуално представителство при патентоване или регистрация на изобретение, полезен модел, индустриален/промишлен дизайн и други
 • Надзор над търговски марки и други обекти на индустриална собственост
 • Консултации и представителство пред Комисията по защита на конкуренцията в случаи на имитация на фирма, марка или географско означение, домейн или интернет страница
 • Медиация и представителство при преговори по спорове, свързани с интелектуална/индустриална собственост

СТАТИИ И ОТЗИВИ

На 21-ви ноември под егидата на Sofia Legal Hackers се проведе събитието „Престъпление и наказание в дигитална среда“. Част от него беше презентацията на адв. Господинов, който повдигна темата за използването на електронни доказателства в гражданския процес и представи част от опита и практиката на нашата кантора по въпроса. Получи се интересна дискусия и презентацията може…

Адвокат Господинов от „Господинов и Генчев“ изнесе презентация на първия по рода си организиран в България „Фестивал на изчислителното право и блокчейн“, организиран от неформалната мрежа на юристи и IT специалисти – „Sofia legal hackers“, който се проведе в София на 17-ти март. Темата на презентацията беше: „Практическо приложение на блокчейн и неговото правно третиране“….

 • "Юридическия и правен аспект на работата ни в NutriGen, като компания в сферата на здравеопазването и генетиката, е изключително важна част от нашия основен бизнес и работа с клиенти. А доверието което гласувахме в експертизата за адвокатска помощ в лицето на Господинов и Генчев се оправда с много добри резултати за нас, въпреки сложния сектор на здравеопазването, в който се намираме!"
  Борис Колев, Nutrigen
 • „Господинов и Генчев“ ми предоставиха точна и навременна консултация как да структурирам бизнеса си. Много съм доволен.“
  Димитър Наумов, Topoutfit
 • “Нашият онлайн магазин разчита на „Господинов и Генчев“, за да е винаги в съответствие с постоянно променящото се законодателство и правилата на Закон за защита на потребителя.”
  Димитър Наумов, Topoutfit
 • „Изключително професионално отношение, бърза и навременна реакция. Имахме казус от сферата на търговското право и съответно нужда от консултиране. Благодарение на GG Law успяхме да намерим най-добрият начин да се справим със ситуацията.“
  Калоян Гаджев, „Успелите“
 • „Имахме няколко търговски казуса, които „Господинов и Генчев“ решиха изключително професионално. Не ни питаха „Какво Ви трябва?“, а дойдоха, видяха и разбраха какво ни трябва, след което ни го доставиха – бързо и качествено.“
  Николай Ангелов, “Digimark”
 • “Господинов и Генчев“ предлагат такова процесуално представителство, което те освобождава от всякакви грижи. Подписваш едно пълномощно и знаеш, че вече зад гърба ти има хора, които ще се борят до последно за теб.“
  Николай Ангелов, “Digimark”
 • Адвокатско дружество „Господинов и Генчев“ предоставиха полезна информация и оказаха квалифицирана помощ по казусите поставени от нас. Експертизата им в областта на авторското и търговското право беше от изключителна полза.
  Свет Симов – Fontfabric
 • „Благодарим за професионализма, отзивчивостта и бързата реакция, при смяната на собственост и при раздялата на дружествените дялове на нашата компания“
  Константина Маркова – “FitMode”
 • Отговорни професионалисти с висок морал. Винаги внимават с детайла и работят усърдно.
  Станимир Ненов – „Advokatami.bg”
 • "Изключително много съм доволен от професионализма на адв. Господинов Въпреки краткото време, с което разполагах и въпреки това, че адв.Господинов беше много ангажиран, той намери време и за мен и в изключително кратки срокове успя да обсъди с мен, подготви и финализира всичко, от което имах нужда. С радост бих работил отново с него"
  Венцислав Съботинов – х-л „Пайн Хилс“, Пампорово
 • Наскоро ни се наложи да минем през процеса по запазване на марката ни заради редизайн на цялата компания. Когато стартирахме се наложи да мина през процеса сам без да имам експертиза в областта и се спомням през колко проблеми преминахме. Този път работихме с Димо и Генади и единственото, което трябваше да направим беше да отговорим на няколко техни въпроса относно какво точно искаме да постигнем(винаги съм ценял този техен подход) и след това да разпишем съответните документи. Всичко друго беше направено от тях, за което сме им изключително благодарни и признателни!
  Борис Христов, 356labs
 • "Много съм доволен от работата на Адвокатско дружество "Господинов и Генчев". Успяха успешно да ме консултират по въпрос свързан с търговско право, където други адвокати се бяха провалили. Също така с голям професионализъм изготвиха и ми предоставиха договори свързани с търговско право и индустриална собственост."
  Христо Араклиев – https://brandexporters.com/

© 2019 Linx.bg

logo-footer