Съдът и арбитражът не са единствените начини за разрешаване на спорове в търговското и гражданското право. В никакъв случай не са и най-ефективните. В случай, че има възможност да се приложат, алтернативните способи за разрешаване на спорове може да се постигне за клиента бърз и качествен резултат на много по-ниска цена.
Много често страните спорят и стигат до съд, не защото имат непреодолими различия в интересите си и обективно няма как да се разберат, а защото имат комуникационен проблем, свързан с емоционални натрупвания или липса на доверие помежду си. Естеството на съдебните производства обаче много често води до изразходване на прекомерно количество средства за разноски, време и напрежение с оглед делото и накрая само една от страните остава удовлетворена, а нерядко и двете не получават това, което първоначално са желали.
Ето защо, ние концентрираме усилията си в предлагането и усъвършенстването на услуги, свързани с доброволно/алтернативно разрешаване на спорове. Системно работим за изграждане и поддържане на все повече умения и стандарти за качество, с които успяваме да спечелим доверието на спорещите страни, да достигнем до причините за техния спор и да го разрешим по най- добрия възможен начин.
Нашите услуги са подходящи за широк кръг граждански, търговски, трудови, семейни и административни спорове, свързани с права на потребители и други спорове между физически и/или юридически лица.

НАШИЯТ ОПИТ

Нашият екип е втъкал способите за доброволно решаване на спорове в основата на своя работен процес. В този смисъл – ние започваме работа по всеки казус с предложение за алтернативни на съда възможности за достигане до взаимноизгодно разрешаване на противоречията между спорещите страни.
Опитът ни е значителен, така и професионалната квалификация. Адвокат Господинов е дипломиран Медиатор със специалност „Търговска медиация“, както и е специализирал Преговори към University of Michigan, САЩ. Ежедневно работим върху нови методи и практики за постигане на високи резултати при преговори и медиация, обръщаме сериозно внимание на психологията, поведенческата икономика и теорията на игрите.

ТИПИЧНИ КАЗУСИ

 • Мой клиент забавя с месеци плащанията по договора ни. Ако го съдя може и да не плати въобще, как да защитя интереса си?
 • Развеждам се, но съпругът ми не иска да отстъпи за издръжката на детето, как да се разберем?
 • Имаме проблемни служители в нашия екип, как да постъпим и какви са рисковете?
 • Наши клиенти се оплакват от качеството на услугата ни и искат да се откажат от нея, как да ги задържим?

УСЛУГИТЕ КОИТО ПРЕДЛАГАМЕ

 • Представителство при преговори
 • Организиране и провеждане на медиация
 • Представителство в производство по медиация
 • Организиране и провеждане на арбитраж ad hoc

СТАТИИ И ОТЗИВИ

 • "Юридическия и правен аспект на работата ни в NutriGen, като компания в сферата на здравеопазването и генетиката, е изключително важна част от нашия основен бизнес и работа с клиенти. А доверието което гласувахме в експертизата за адвокатска помощ в лицето на Господинов и Генчев се оправда с много добри резултати за нас, въпреки сложния сектор на здравеопазването, в който се намираме!"
  Борис Колев, Nutrigen
 • „Господинов и Генчев“ ми предоставиха точна и навременна консултация как да структурирам бизнеса си. Много съм доволен.“
  Димитър Наумов, Topoutfit
 • “Нашият онлайн магазин разчита на „Господинов и Генчев“, за да е винаги в съответствие с постоянно променящото се законодателство и правилата на Закон за защита на потребителя.”
  Димитър Наумов, Topoutfit
 • „Изключително професионално отношение, бърза и навременна реакция. Имахме казус от сферата на търговското право и съответно нужда от консултиране. Благодарение на GG Law успяхме да намерим най-добрият начин да се справим със ситуацията.“
  Калоян Гаджев, „Успелите“
 • „Имахме няколко търговски казуса, които „Господинов и Генчев“ решиха изключително професионално. Не ни питаха „Какво Ви трябва?“, а дойдоха, видяха и разбраха какво ни трябва, след което ни го доставиха – бързо и качествено.“
  Николай Ангелов, “Digimark”
 • “Господинов и Генчев“ предлагат такова процесуално представителство, което те освобождава от всякакви грижи. Подписваш едно пълномощно и знаеш, че вече зад гърба ти има хора, които ще се борят до последно за теб.“
  Николай Ангелов, “Digimark”
 • Адвокатско дружество „Господинов и Генчев“ предоставиха полезна информация и оказаха квалифицирана помощ по казусите поставени от нас. Експертизата им в областта на авторското и търговското право беше от изключителна полза.
  Свет Симов – Fontfabric
 • „Благодарим за професионализма, отзивчивостта и бързата реакция, при смяната на собственост и при раздялата на дружествените дялове на нашата компания“
  Константина Маркова – “FitMode”
 • Отговорни професионалисти с висок морал. Винаги внимават с детайла и работят усърдно.
  Станимир Ненов – „Advokatami.bg”
 • "Изключително много съм доволен от професионализма на адв. Господинов Въпреки краткото време, с което разполагах и въпреки това, че адв.Господинов беше много ангажиран, той намери време и за мен и в изключително кратки срокове успя да обсъди с мен, подготви и финализира всичко, от което имах нужда. С радост бих работил отново с него"
  Венцислав Съботинов – х-л „Пайн Хилс“, Пампорово
 • Наскоро ни се наложи да минем през процеса по запазване на марката ни заради редизайн на цялата компания. Когато стартирахме се наложи да мина през процеса сам без да имам експертиза в областта и се спомням през колко проблеми преминахме. Този път работихме с Димо и Генади и единственото, което трябваше да направим беше да отговорим на няколко техни въпроса относно какво точно искаме да постигнем(винаги съм ценял този техен подход) и след това да разпишем съответните документи. Всичко друго беше направено от тях, за което сме им изключително благодарни и признателни!
  Борис Христов, 356labs
 • "Много съм доволен от работата на Адвокатско дружество "Господинов и Генчев". Успяха успешно да ме консултират по въпрос свързан с търговско право, където други адвокати се бяха провалили. Също така с голям професионализъм изготвиха и ми предоставиха договори свързани с търговско право и индустриална собственост."
  Христо Араклиев – https://brandexporters.com/